ATT GÖRA

Dalarna och Siljansbygden bjuder på mycket att göra. Här har vi samlat några tips som vi själva rekommenderar.

Tällberg

Tällberg är kanske den mest besökta byn runt Siljan och har gått från en lantbruksby under medeltiden till det givna målet för konstnärer i början av 1900-talet och är idag en omtalad och välbesökt turistort. Det är inte svårt att tänka sig varför både konstnärer och turister vallfärdat till Tällberg de senaste hundra åren: Som en av de få bevarade byarna i landet med enbart trähus i gammal stil, tillsammans med den enastående utsikten över sjön Siljan, har byn ett unikt vackert skimmer över sig som är svårslaget i regionen.

Tällbergbyarnas Golfklubb

"Den lite annorlunda golfbanan" är en väl ansedd bana belägen ca. 1 km från pensionatet som passar både amatörer som lite mer avancerade spelare. Läs mer på klubbens hemsida via länken nedan.

På cykel genom Dalarna

Oavsett om man söker tuffa mountainbikeleder eller avkopplande landsvägscykling så finner man passande turer runt omkring i Siljansbygden. Utmärkt information om olika leder finner man på hemsidan Biking Dalarna. Följ länken nedan för mer information.

På skidor

Under vinterhalvåret finns det flera längdskidspår i Tällberg och Leksand, samt slalombackar i Rättvik, Granberget och Gesunda. Följ länken nedan för information om längskidspåren i byn.

sv_SESvenska